Cele mai importante 3 pluginiuri pe care sa le instalezi in wordpress

Utilizat de mai bine de 50 de milioane de site-uri la nivel mondial, WordPress-ul necesita o optimizare SEO adecvata daca va doriti mai mult trafic si implicit castiguri mai mari indiferent de nisa pe care activati. Fie ca este vorba despre un blog sau un portal ale carui castiguri se realizeaza prin plasarea reclamelor sau prin afiliere, fie care derulati o afacere online despre care doriti sa beneficieze de mai multi clienti, este fundamental sa aveti un trafic cat mai ridicat iar optimizarea SEO este una dintre solutiile de promovare cu o eficienta sporita.

In Romania, WordPress este solutia preferata atat de webmasteri cat si de freelanceri sau firmele care ofera servicii profesionale de realizare site web, acest CMS pliindu-se perfect pe necesitatile utilizatorului. Este un script popular, nu mai este nicio indoiala in acest sens, insa popularitatea site-ului realizat cu o platforma WordPress este individuala si in aceasta ecuatie intra mai multi factori printre care si promovarea online. Raportandu-ne la metodele de promovare online disponibile in momentul de fata, cea mai bine cotata este optimizarea pentru motoarele de cautare, un proces care poarta si numele de SEO si conduce la pozitionarea in top a unui site pe diverse cautari realizate de utilizatori.

Module care ne ajuta sa optimizam corespunzator un site WordPress

1. WordPress SEO by Yoast – Descarcat de mai bine de 5 milioane de utilizatori ai platformei WordPress, SEO by Yoast este cel mai apreciat modull All in one, o unealta prin intermediul careia se pot optimiza on page toate tipurile de pagini. Fie ca este vorba despre articole, materiale multimedia, pagini sau categorii, acest modul va permite inserarea meta title-ului, a descrierii meta dar si a cuvintelor cheie, acestea din urma avand o importanta destul de scazuta in momentul de fata.

cele mai importante pluginuri pentru wordpress

Modulul a fost dezvoltat de un programator olandez pe numele sau Joost de Valk, Yoast ajutand proprietarul site-ului sa optimizeze onpage fiecare pagina datorita interfetei extrem de prietenoase. Puteti seta atributele meta, aveti posibilitatea de a indexa sau nu anumite pagini, puteti genera sitemap-uri si nu in ultimul rand puteti sa va integrati cu usurinta canalele social media pentru un plus de eficienta cat si pentru statistici mult mai avansate ale site-ului in raport cu utilizatorii si preferintele lor din punct de vedere al canalelor sociale. Conform statisticilor, Yoast este cea mai performanta solutie de optimizare SEO onpage a unui site pe platforma WordPress.

2. SEO Friendly Images – Aparent fara importanta, cel putin asa par sa fie catalogate de catre peste 90% dintre proprietarii de site-uri WordPress, imaginile sunt realmente de interes pentru multe domenii de activitate si ele, la fel ca o pagina plina de continut, pot genera trafic destul de important. Pentru ca imaginile site-ului sa fie optimizate corespunzator, este important ca ele sa beneficieze de atributele title si alt, in cazul site-urilor cu sute sau chiar mii de imagini acest lucru fiind imposibil de realizat manual.

Din fericire pentru webmasteri si pentru dezvoltatorii de site-uri web pe platforma WordPress, acest minunat modul nu face nimic altceva decat sa genereze automat aceste atribute si sa le completeze intr-o maniera propice pentru ca motoarele de cautare sa le observe cu claritate. Chiar daca nu ati reusit sa completati individual atributele title si alt, SEO Friendly Images preia din titlul paginii sau din lista de cuvinte cheie si completeaza astfel incat motoarele de cautare sa tina cont de ele si sa va plaseze imaginile intr-o pozitie mult mai buna in interfata de cautare Google Images sau a oricarui alt motor de cautare uzual.

3. WP Social – Intr-o perioada in care retelele de Social Media sunt pe un trend mai mult decat ascendent, este foarte important ca site-ul vostru sa fie optimizat corespunzator sau, altfel spus, sa fie social friendly. Firmele de web design sau webmasterii ar trebui sa aiba in vederea fiecare semnal social iar WP Social este acel modul WordPress care ajuta la o imbunatatire a activitatii sociale. Se pot adauga butoane social, se poate conecta cu interfata Facebook si nu in ultimul rand aveti posibilitatea de a atasa meta tag-uri cat si sa va integrati cu usurinta rich snippets.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.