Ajuta copiii cu autism sa mearga la scoala

Nu multi romani au auzit de Daniel Tammet, profesor, scriitor, faimos om de stiinta in domenii atat de complexe cum este psihologia, lingvistica si semiologia si un autist savant. Ce este un autist savant? Si care este diferenta dintre un autist si un autist savant?

Un autist este o persoana atat de inlantuita in propria perceptie a lumii incat este incapabila sau aproape incapabila sa interactioneze cu cei din jur. Iar un autist savant este un astfel de exemplu de autist care poate sa interactioneze cu lumea din jurul lui in asa fel incat sa poate sa comunice parti din acea lume interioara care este atat de fascinanta. Cele mai cunoscute abilitati ale autistilor savanti se refera la abilitatile lor de a retine numere extraordinari de mari cum ar fi numarul Pi pana la 200 a zecimala sau calcule imposibile de genul inmultirii unor numere cu peste 7 cifre.

Doar ca si a convinge un copil cu autism sa se exprime suficient incat sa dea aceste probe de abilitiati speciale este extraordinar de greu. Insa este posibil sa se ajunga cu mult, mult mai departe cu ajutorul unei educatii speciale pe care Daniel Tammet a avut sansa de a primi iar acum studiaza felul in care propria perceptie poate deschide noi posibilitati de cercetare in felul in care noi, oamenii, ca specie intelegem viata in ansamblul ei de la cel mai simplu calcul matematic pana la cea mai patrunzatoare intuitie. In cartile lui explica intr-un mod fascinant de urmarit pentru noi cum grafica, arta, culorile, numerele si matematica reprezinta un tot unitar din care un autist poate extrage fascinantele abilitiati de calcul pe care filme cum au fost Rainman le-au facut faimoase intregii lumi.

Insa pentru ca si un copil roman sa aiba aceasta extraordinara sansa avem nevoie de profesori pregatiti sa se ocupe de acesti minunati micuti. Iar tu poti face diferenta sustinand programul “Copiii cu autism merg la scoala!”. Intra pe https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ , creeaza-ti un cont , alege sectiunea Proiecte propuse de ONG-uri, alege Bucuresti de pe harta galbena si voteaza proiectul Copiii cu autism merg la scoala!

Contributia votului tau poate ajuta proiectul “Copiii cu autism merg la scoala!” sa fie proiectul castigator in concursul propus de Raiffeisen si care isi propune instruirea a 30 de cadre didactice despre delicatetea interactiunii cu un copil autist si pregatirea unei clase pilot de 16 copii care incep scoala in aceasta toamne.

Data limita pana la care poti vota este 30 septembrie 2011

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.