Avantajele si dezavantajele unui DVR stand alone

Adesea, deciziile ce trebuie luate in privinta instalarii unui sistem de supraveghere pot depasii cu mult intelegerea si informatia de care dispun clientii, de aceea cele mai multe magazine care ofera astfel de servicii sunt dispuse sa ofere si consultanta. Mai departe de discutia avantajelor si dezavantajelor dintre sistemele de supraveghere IP si cele analog, chiar si atunci cand s-a optat pentru un sistem de supraveghere clasic, alegerile nu s-au terminat. Pe langa optiuni legate de tipul de camere preferate, DVR-ul este poate cea mai importanta componenta a unor sisteme de supraveghere, de aceea trebuie bine inteleasa diferenta dintre un DVR stand alone si un DVR – PC.

Ce este un DVR stand alone?

In materie de sisteme de supraveghere, magazine online de specialitate precum SKUT.ro ofera numeroase optiuni pentru orice tip de proiect, este important de inteles insa ce inseamna fiecare tip de echipament in parte, care sunt avantajele si dezavantajele si cat de potrivit este pentru nevoile clientului.

Pe scurt, un DVR stand alone este o unitate care contine toate componente necesare sub o singura carcasa, CPU-ul si toate componentele necesare sunt pe acelasi board, iar pana la 8 HDD-uri pot fi integrate.

dvr stand alone

Pentru ca astfel de DVR-uri sunt construite pe o singura placa de circuite, acestea sunt mult mai fiabile si mai usor de utilizat decat PC-DVR. Software-ul cu care acestea vin echipate este dedicat deci intuitiv si ruleaza fara problema si fara conflicte cu alte piese de hardware sau alte software-uri instalate asa cum se poate intampla in cazul PC – DVR-urilor.

DVR stand alone vs PC DVR

In materie de DVR-uri, prima decizie care trebuie luata, inainte de alte criterii precum numarul de canale, este aceea legata de folosirea unui DVR stand alone sau transformarea unui PC in DVR. Pentru a transforma PC-ul in DVR este nevoie de o componenta speciala, ce se instaleaza pe sistemul deja existent iar DVR-urile stand alone sunt o piesa de echipament completa.

Avantaje DVR stand-alone

Singura utilizare a DVR-ului stand alone este aceea de a servi drept o unitate de inregistrare imagine pe mai multe canale, in functie de numarul de canale cu care acesta este prevazut si numarul de camere.

Principalul avantaj al acestui tip de DVR este usurinta de utilizare. Principala problema a sistemelor PC si al tipurilor de sisteme de supraveghere IP sunt diversele situatii de incompatibilitate si dificultatile tehnice ce pot aparea la instalare. Prin comparatie, un DVR stand alone nu are setari necesare pentru a functiona, acesta transmite si inregistreaza imagini imediat ce a fost conectat la sistem iar software-ul dedicat pe care ruleaza este extrem de usor de utilizat. Software-urile dedicate sunt de obicei o versiune de Linux si din acest motiv sunt mult mai bine protejate de atacuri, virusi sau alte tipuri de incercari de compromitere a sistemului.

DVR-urile de acest tip sunt de asemenea portabile, oferind numeroase avantaje chiar inainte de aparitia sistemelor wireless. Pentru supraveghere temporara se putea muta doar DVR-ul, un cablu si camera.

Dezavantaje DVR stand alone

Un DVR stand alone limiteaza tipul de sisteme de supraveghere in functie de numarul sau de canale. Pentru a adauga mai multe camere ulterior, este nevoie de achizitionarea unui nou DVR.

Cumpararea unui DVR este de asemenea mai costisitoare decat adaptarea unui PC pentru aceasta functie, insa sistemul este mult mai stabil si mai putin predispus unor probleme provenite din exterior sau din incompatibilitati.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.