Cand este mai grav? Atunci cand inseala femeia sau cand inseala barbatul?

Am primit azi un banc, l-am primit si altadata, dar astazi am stat si am meditat un pic la el, ca totusi are si un sambure de adevar in el. Personal cred ca bancul a fost inventat si nu are legatura cu Dalai Lama. Asa ca am stat si m-am intrebat: Ce este mai grav sa insele barbatul sau sa insele femeia? Bine inteles in ambele situatiii este o greseala mare, dar de gravitate diferita.

O fată l-a vizitat în Nepal pe DALAI LAMA şi i-a pus următoarea întrebare:

– Mult Stimate Invăţător, vă rog explicaţi-mi: Dacă un bărbat se culcă cu mai multe femei, el este văzut ca un gigolo sau ca un fustangiu. Dar, dacă o femeie se culcă cu mai mulţi bărbaţi, ea este vazută ca o prostituată, sau ca o femeie uşoară. Nu este nedrept?

Dalai Lama ascultă foarte atent şi dădu ca răspuns această perlă de înţelepciune milenară:
– Iată fiica mea, gândeşte în următorul fel: dacă o cheie deschide mai multe lacăte, ea este o cheie specială, ceva ce trebuie avut si pastrat. În schimb, un lacăt care este deschis de mai multe chei diferite … este ceva nefolositor, si trebuie aruncat.

de ce ma inseala femeia

Am stat si m-am gandit, ca in procesul de reproducere barbatul are tendinta de a cauta cat mai multe sanse de a lasa urmasi, asa ca instinctiv „polenizeaza” cat mai multe femei. Dar daca a gasit o femeie fertila ar trebui sa se opreasca sa mai caute in alta parte, deoarece obiectivul a fost atins. Dar daca femeia face sex cu barbati diferiti el poate sa mai fie sigur ca ceea ce creste in burta ei contine materialul sau genetic? Ce garantii are el ca gena lui se va duce mai departe? Niciuna. In schimb femeia este sigura ca este si gena ei in pruncul care il poarta.

Apoi se spune ca barbatul trebuie sa faca eforturi de a cuceri femeia pentru a putea face sex si a concepe copii, in schimb femeia trebuie sa aleaga dintre pretendenti pe acela care considera ca este cel mai potrivit tata pentru copiii ei (am vazut ca si la animale in timpul ritualului de imperechere masculul incearca sa impresioneze femela si nu invers). Scopul principal al acestei cuceriri nu este sexul ci transmiterea genei, conceperea copiilor, sexul este doar o etapa necesara pentru a putea atinge acest obiectiv.

Probabil, Dumnezeu, cand  a facut sexul sa fie placut, s-a gandit ca daca nu ar fi asa, probabil ca oamenii nu ar mai face sex si specia umana ar disparea, presupun ca aceasta placere sexuala se manifesta si la animale, combinata si cu instinctualitatea. Daca lasa doar instinctul pentru reproducere reducea din capacitatea oamenilor de a evolua.

Am citit un studiu cu ceva timp in urma in care se aflase ca in copiii unei femei se gasesc caracteristici genetice de la toti partenerii sexuali pe care aceasta i-a avut pe parcursul vietii, prin modalitati necunoscute si lipsite de logica se pare ca sunt unele gene care raman „inmagazinate” mult timp dupa consumarea actului sexual. Presupun ca aceste caracteristici genetice se transmit prin spermatozoizi, probabil unii ajung la ovare si „infecteaza” ovulele nedezvoltate aflate in ovare.

Este un aspect la care ar trebui sa se gandeasca acele femei care au tendinta de a avea cat mai multi parteneri sexuali, pentru ca in copii sai chiar daca majoritare sunt genele tatalui copilului vor fi gene ale partenerilor sexuali din trecut. Si daca a avut parteneri sexuali cu probleme majore este posibil ca acestea sa apara mai devreme sau mai tarziu si la copiii ei, chiar daca tatal ar fi perfect.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Cred ca scopul lui nu este acela de a pune persoanele practicante intr-o situatie proasta. Este, pana la urma, modalitatea principala de reproducere si, pe langa faptul ca este o necesitate, este si o placere, asta daca nu se ajunge la cazul in care intervin si banii in aceasta ecuatie. Abia atunci intervine asta: „Dar, dacă o femeie se culcă cu mai mulţi bărbaţi, ea este vazută ca o prostituată, sau ca o femeie uşoară.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.