Ce avantaje avem daca donam sange

Donatul sangelui e un lucru pe care noi romanii il tratam cu o oarecare indiferenta, mergand sa facem asta doar atunci cand e nevoie, cand trebuie sa ajutam o ruda sau un prieten. Vina pentru acest lucru nu o poarta doar oamenii ci si cei care ar trebui sa gestioneze situatia. Sunt cazuri in care se intampla o tragedie nationala si se fac apeluri la televizor pentru donat dar cand ajungi sa donezi ti se spune ca s-a donat suficient de mult si nu mai e nevoie pe moment de sange. Nimeni nu mai anunta ca nu trebuie sa ne mai ducem de teama, probabil, ca altadata cand se vor face apeluri oamenii nu vor mai raspunde pe masura, considerand ca se vor duce altii.

unde se doneaza sange

Normal ar fi existe o evidenta nationala, pe un site de exemplu, in care cu totii sa putem vedea necesarul de sange si unde putem dona pentru a acoperi acest necesar. Daca v-ati gandit vreodata sa donati trebuie sa stiti ca exista beneficii materiale ale donarii de sange. De asemenea avem si alte beneficii pe care le constientizam mai greu. Spre exemplu, facilitam intinerirea sangelui in organism. Vom dona doar 450 de mililitri. Chiar daca ne vom simti in stare sa donam mai mult nu vom fi lasati sa facem asta.

Apare si starea de bine cand te gandesti ca ai facut un pas important pentru a salva vieti. Evident, nu putem ignora beneficiile materiale. Spre exemplu putem primi un abonament de o luna la regia autonoma de transport public din orasul in care donam.

Prin lege, angajatorul este obligat sa ne dea libera ziua in care donam si sa ne-o plateasca. Ca atare nu va trebui sa ne intoarcem la servici ci sa ne ducem acasa pentru a ne recupera, chiar daca nu vom simti asta pentru ca efectiv nu te simti mai rau dupa ce donezi cei 450 de mililitri de sange. Pentru recuperare se dau si niste bonuri de masa a caror valoare se schimba in timp.

Poate cel mai mare beneficiu material este obtinerea gratuita a tuturor analizelor medicale la sange. La privat pot costa peste 250 de lei, iar medicii ne recomanda sa ni le facem anual. Ca atare ni le putem face chiar si de doua ori pe an gratuit, donand sange.

 

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.