Ce spun studiile despre steroizi?

Steroizii sunt asemanatori, sau chiar identici, cu anumiti hormoni ai corpului uman….cu alte cuvinte sunt replice sintetice. Organismul nostru produce in mod natural steroizi pentru a sustine anumite functii, precum combaterea stresului sau sustinerea cresterii sau a dezvoltarii corespunzatoare. Cu toate acestea, anumite persoane consuma steroizi pentru a-si pot imbunatatii performantele sportive sau felul in care arata.

Totul despre steroizi

Steroizii anabolizanti sunt practic hormoni produsi pe cale artificiala care se aseamana cu androgenii, hormonii sexuali de tip masculin. Exista peste 100 de variatii pentru steroizii anabolizanti. Cel mai puternic androgen este testosteronul, care este si cel mai popular. Chiar daca testosteronul este in pincipal un hormon matur de sex masculin, corpurile fetelor produc cantitati mai mici. Testosteronul ajuta la dezvoltarea masei musculare si promoveaza trasaturile masculine pe care baietii le dezvolta in perioada pubertatii, precum ingrosarea vocii si cresterea parului in anumite zone ale corpului. Nivelurile de testosteron pot afecta, de asemenea, si agresivitatea unei persoane.

Sportivii uneori iau steroizi anabolizanti datorita efectelor asemanatoare cu cele ale testosteronului natural.

Un alt tip de steroizi, uneori numiti si suplimente steroidice, contin dehidroepiandrosteron si/sau androstendion – cunoscut si sun numele de andro. In cea mai mare parte, suplimentele steroidale, care erau gasite la magazinele alimentare sau in salile de sport, sunt acum legale si necesita presciptie medicala.

Suplimentele steroidice sunt forme mai slabe de androgeni. Efectele lor nu sunt bine cunoscute, insa se crede ca, daca sunt consumate in doze mari, efectele pot fi similare cu ale altor androgeni, cum ar fi testosteronul. Foarte putine lucruri se cunosc despre efectele pe termen lung provocate de catre acest tip de suplimente. Acesta este doar unul din motivele pentru care guvernele au luat masuri pentru a-si proteja cetatenii prin adoptarea unor legi pentru a controla distributia de steroizi.

Acesti steroizi anabolizanti stimuleaza tesutul muscular si il ajuta sa creasca ca raspuns la antrenament, imitand efectele naturale ale testosteronului. Steroizii anabolizanti pot ramane in organism pe o perioada ce poate varia de la cateva zile pana la un an. Acestia au devenit populari datorita faptului ca pot imbunatatii rezistenta la efort, forta si masa musculara.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.