Cele mai bune bancuri cu Bula

Putem spune ca bancurile fac parte in foarte mare masura din caracterul si felul de a fi al romanilor. Indiferent de cate defecte are romanul, un singur lucru este cert: stie cum sa faca haz de necaz.

Poate ca nu multi dintre noi se gandesc la bancuri ca fiind o metoda terapeutica de a scapa de stres, dar ele sunt fara indoiala asa ceva, prin simplul fapt ca reusesc sa ne astearna un zambet pe buze sau, daca sunt cu adevarat bancuri bune, chiar un ras sanatos. Bancurile ne descretesc fruntea, ne fac sa uitam, chiar daca doar pentru un minut, de toate grijile si sa randem cu pofta. Ba mai mult, un banc bun, spiritual, e ca o adevarata comoara, pentru ca putem sa il transmitem mai departe si astfel sa impartasim cu ceilalti starea noastra de bine.

Nu cred ca exista vreaun roman care sa nu stie macar un banc cu Bula, care, inca din vremea comunismului, a fost o perpetua prezenta in vocabularul romanilor. Bula, personaj fictiv, dar rupt din realitate, este un fel de erou neincoronat al tarii noastre. Ceea ce a fost Pacala pentru bunicii si strabunicii nostrii este Bula pentru ultimele doua generatii: intruchiparea umorului, prostiei, veseliei sau chiar a sarcasmului.

Il intalnim pe Bula in toate ipostazele: scolarul obraznic, betivanul, acel clasic pierde-vara, lenesul, sotul inselat, naivul si ignorantul, soldatul neascultator, pensionarul, in esenta jovialitatea fiecarui roman, pentru ca multi dintre noi ne regasim in bancuri cu Bula.

Acesta este poate si motivul pentru care site-urile cu bancuri cu si despre Bula au aparut ca ciupercile dupa ploaie si sunt accesate de din ce in ce mai multi oameni. Astase intampla pentru ca simtul umorului la romani este strans legat de acest personaj si pentru ca noi toti credem in filosofia: ,,Razi, maine poate fi mai rau!”.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.