Cum ar trebui sa va imbracati la un interviu?

“Cu ce sa ma imbrac la interviul de maine?” este intrebarea la care milioane de oameni gasesc cu greu raspuns.  De fapt, raspunsurile sunt cat se poate de simple, lucru confirmat chiar si de cei din departamentele de resurse umane, responsabile de cele mai multe ori cu recrutarea noilor angajati.

Ca regula generala, exista cateva reguli generale:

1)      Cei intervievati trebuie sa se prezinte intr-o tinuta cu 1-2 nivele peste nivelul locului de munca la care aplica. De exemplu, un mecanic ar trebui sa se prezinte cel putin la camasa si blugi la interviul de angajare si nu in salopeta, chiar daca la locul de munca cea din urma i-ar fi practic “uniforma”.

2)      Pentru job-urile de birou, atat pentru femei, cat si pentru barbati, se recomanda adoptarea unor tinute office. Asta inseamna ca barbatii trebuie intotdeauna sa poarte cel putin pantaloni de stofa si camasi, iar femeile rochii office, nu neaparat foarte elegante, dar care sa inspire decenta si profesionalism;

3)      Nu hainele fac pe om, sau cel putin asta spun angajatorii, insa o tinuta impecabila ajuta la formarea unei prime impresii favorabile, lucru care poate cantari destul de greu in decizia de angajare.

4)      Daca femeile  nu au o tinuta office, ar trebui sa aiba cel putin una sau mai multe rochii casual din care sa o aleaga pe cea mai eleganta. Sigur, si comportamentul trebuie ajutat, la fel si CV-ul, insa tinuta conteaza intr-o proportie de minim 20% in decizia de angajare.

Au apus vremurile in care companiile aveau nevoie disperata de angajati. In 1999-1995, oamenii se prezentau la interviurile de angajare in tinute de strada si tot erau angajati. Vremurile s-au schimbat, iar astazi e din ce in ce mai grea gasirea unui loc de munca bine platit.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.