Cum e cu „maestrii” ?

Aseară am aflat o veste tristă, oarecum. O veste care îmi confirmă o realitate destul de mizerabilă ce se află în spatele imaginii celor ce se pretind a fi oameni de ”succes”. Nu este nevoie să dau nume, însă studiind fenomenul dezvoltării personale de cca 23 de ani, am observat că cei care ajung pe o anumită treaptă a adulării populare… ”se ajung”.

Dacă aseară mi s-a povestit concret despre o situație penibilă creată de o astfel de ”vedetă” care s-a dispensat în mod mizerabil de o colaboratoare, ce l-a ajutat în mod concret să-și creeze imagine, programe și să facă bani… situații de genul sunt o realitate în dreptul tuturor ”vedetelor” care activează în zona dezvoltării personale.

Deși sloganul multora este fundamentat pe dezvoltarea personală, la nivel comunitar și social, realitatea este aceea că acești indivizi (și individe), cu foarte puține excepții (1%, poate), sunt de un egoism feroce. Ținta lor principală este găsească cât mai mulți ”negri pe plantație” care să le promoveze produsele, în mod voluntar și obedient, folosindu-se de principiul rezonanței și a ”evangheliștilor”, însă în momentul în care sunt puși în fața realității (de a ajuta concret pe cineva) se fofilează, folosindu- se de discursuri sforăitoare.

Aceste situații îmi accentuează simțământul că acești ”speakeri” autohtoni, mai mult sau mai puțin celebri, sunt niște imitatori, care copiază niște idei ”de marketing” fără să aibă nici un fel de trăire. Ei sunt de un egoism feroce și promovează egoismul feroce și supraevaluarea ego-ului.

like a boss

Eu sunt la început de drum. Până acum am fost doar consumator de dezvoltare personală. Acum am creat și eu câteva produse. Știu ce înseamnă să muncești cu idei și cu oameni, să faci sacrificii, să suferi, să ai lipsuri… și n-aș vrea niciodată să ajung să mă dispensez de cineva care rezonează cu mine, în momentul când ajung…mai sus. Mi se pare cinic și mizerabil. Și e cumplit când observ că acei oameni care se erijează în maeștri, duhovnici, coach, speaker motivațional și inspirațional, trainer șamd sunt, de fapt, niște pramatii cu măști minunate.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.