Cum poti sa termini mai repede lucrarea de licenta?

Sustinerea examenului de licenta sau a celui de dizertatie reprezinta un moment stresant pentru studenti, respectiv masteranzi. In primul rand, pentru a putea sustine un astfel de exemen este necesar ca studentul sau masterantul sa isi pregateasca o lucrare de diploma.

Pregatirea unei lucrari de licenta sau a unei lucrari de dizertatie necesita timp, materiale adunate si realizarea unui studiu de caz pentru care trebuie culese informatii direct de la sursa. Mai jos pot fi gasite etapele ce trebuie parcurse pentru ca un student sa poata ajunge sa sustina un examen de licenta sau dizertatie:

1. Stabilirea temei de licenta sau dizertatie de comun acord cu profesorul coordonator.

2. Adunarea materialelor pentru partea teoretica a lucrarii. De asemenea, unei lucrari de licenta sau unei lucrari de dizertatie ii trebuie un studiu de caz si este bine inca de la inceput ca studentul sa aleaga o entitate economica pe care sa faca studiul de caz si la care sa aiba acces pentru informatiile necesare.

3. Realizarea unei structuri (plan de licenta) pe care sa o prezinte profesorului coorodonator spre aprobare pentru a realiza lucrarea dupa o structura corecta.

4. Realizarea efectiva a primei parti a lucrarii, ce trebuie prezentata profesorului indrumator pentru a o analiza. Daca intervin modificari, studentul trebuie sa incerce sa reformuleze frazele si sa tina cont de sfaturile profesorului.

5. Realizarea studiului de caz si a concluziilor lucrarii.

6. Dupa ce lucrarea a fost finalizata, trebuie consultat profesorul coordonator pentru modificarile finale.

Este important de stiut ca o lucrare de licenta sau dizertatie trebuie sa contina introducere, continutul capitolelor, concluzii si propuneri, bibliografie si anexe, daca este cazul. De asemenea, dupa ce studentul preda lucrarea finalizata spre aprobare, aceasta trebuie sa treaca testul antiplagiat si trebuie apreciata cu o nota de catre profesorul indrumator. Abia dupa acest proces are voie sa se inscrie in examen si ulterior sa sustina lucrarea realizata. Pentru a putea ajunge sa sustina o lucrare de diploma studentul trebuie sa se inspire din carti de actualitate, din articole stiintifice, iar informatia preluata sa fie intotdeauna reformulata pentru a nu avea probleme de plagiat.

Asadar, chiar daca unii sustin ca absolvirea unei facultatii este din ce in ce mai usoara, sustinerea unei lucrari de licenta sau a unei lucrari de dizertatie este un proces care presupune efort intelectual, exigenta si de ce nu, reprezinta un factor care determina un om sa se gandeasca de doua ori inainte de a alege sa faca o facultate sau un masterat.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.