De ce nu ma ajuta Dumnezeu?

Aud foarte des in jurul meu oameni care se roagă pentru diverse favoruri :
Da Doamne sa iau examenul
Da Doamne sa meargă afacerea
Da Doamne sa fiu sănătos
Daca imi ajuta Dumnezeu, la anu’ imi iau mașina / casa / bicicleta, etc
Sa il ajute Dumnezeu pe copilul asta sa ajungă si el bine in viața ..,
Etc
Etc

Mărturisesc ca si eu am gândit cândva așa … Pana când am ajuns sa fiu foarte suparata pe Dumnezeu pentru eșecuri pe banda rulantă .. Pai , ce am greșit eu de ma pedepsește / nu ma ajuta Dumnezeu ????
Pana când am înțeles următoarele :
Dumnezeu nu este un Moș simpatic , cu barba care sta pe un nor si ne trimite noua „succesuri” si nici nu ne bate de acolo cu un bat .
Dumnezeu este IUBIREA din noi si fiecare dintre noi Il purtam in suflet;
Dumnezeu nu ne pedepsește pentru ca El este IUBIRE . Boala (de ex.) o putem considera pedeapsa de la El. Greșit !! Boala apare pentru ca nu ne îngrijim , pentru ca nu ne iubim corpul etc. Ca sa nu mai spunem ca boala este si un strigat al organismului ca nu il
Tratam cum trebuie emoticon smile Deci boala tine de noi sa apara sau nu !!! Si asta este numai un exemplu…
Dumnezeu nu ne poate ajuta sa luam un examen !! Tine de noi sa învățam si sa luam examenul !
Dumnezeu nu ne „ajuta” sa ne meargă afacerea . Tine de noi sa muncim , sa facem tot ce e necesar ca o afacere sa prospere !!
Nu Dumnezeu ne creste copiii intru succes ! Tine de noi sa ii educam frumos, sa fim atenți la ce le place si sa ii îndrumăm pe calea armonioasa in viața lor !

Iata așadar cum putem judeca fiecare lucru pe care ni-l dorim : pot sau nu pot sa influențez eu îndeplinirea lui ? Tine de mine sa realizez asta ?
Înainte de a lasa pe seama altcuiva viața noastră , sa judecam limpede daca nu cumva puterea e chiar in noi! Am fi atunci mult mai liberi si cine nu iubește libertatea ?

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Cred ca decat sa tot exclami, faptele vorbesc mai mult. Nu trebuie sa asteptam totul gata facut, sa ne rugam pentru finalizarea unui lucru prin mijloace „divine”. Pur si simplu trebuie sa ne asiguram noi ca suntem demni sa avem ceea ce dorim sa obtinem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.