De ce sa facem echitatie? Beneficiile sportului nobil

Echitația este alegerea perfectă pentru a-ți petrece timpul liber și pentru a te bucura de natură și de frumos, departe de stresul cotidian al orașului. Călăritul este considerat, pe bună dreptate, sportul minții și al sufletului, deoarece este mai mult decât o înșiruire de mișcări executate în mod automat; echitația naște trăiri interioare greu de imaginat, sentimente de libertate deplină resimțite din clipa în care cel aflat pe cal pornește într-o adevărată aventură, ceea cel-l face diferit de alte sporturi.În primul rând, se crează o legătură puternică între om și animal, între om și cal. În lipsa unei comunicari prin gesturi si trairi un om nu ar putea sa stapaneasca un cal atat de bine incat sa fie capabil sa ii dicteze diferite comenzi pe care acesta sa le execute temeinic, fara ezitare si fara a pune in pericol viata omului. E nevoie de o oarecare stapanire de sine, de o anumita doza de curaj si de multe ore de practica in spate pana ca o persoana sa poata sa spuna ca stapaneste echitatia pana la cele mai inalte culmi ale sale.

Pe lângă această legătură care se creează, echitatia are și alte efecte benefice pentru organism. Printre cele mai importante este relaxarea pe care o poți dobândi prin acest sport, o relaxare profundă combinată cu sport și aer curat, ideală după o săptămână de muncă în oraș, între patru pereți.

echitatie

De asemenea, a face echitație in Brasov îți ridică moralul și te va ajuta să îți dezvolți musculatura picioarelor, a abdomenului, a brațelor și a spatelui, fără a fi nevoit să ridici de „fiare” ca un roboțel, într-o sală închisă aproape ermetic. Un efect miraculos îl are și asupra copiilor, deoarece dacă practică de mici echitația, aceștia se vor dezvolta din punct de vedere fizic, în mod armonios, iar postura lor va fi una de invidiat.

Exista persoane care sufera de scleroza multipla si care sunt de parere ca echitatia are efecte miraculoase asupra mobilitatii si echilibrului lor.

Acestea sunt doar în mare beneficiile echitatiei, fiecare om le va simți în felul lui pentru că suntem atât de diferiți, dar cu siguranță te vei îndrăgosti de acest sport pentru că are numai părți pozitive.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.