Din seria mârlănii din partea funcționarilor publici

Inamicul public, pardon, funcționarul public: femeie, 35-40 de ani.
Întâmplare: azi m-am dus la Direcția Taxe și Impozite să aflu mai multe informații și să completez declarația corespunzătoare dacă este necesar (am un PFA și trebuie să declar că sediul acestuia este în locuința tatălui meu). Am luat bon de ordine, a fost doar o persoană în fața mea, am explicat individei de ce am nevoie, mi-a zis că trebuie completate două declarații și atunci când le depun să aduc și niște copii, am notat ce copii trebuie aduse, am luat declarațiile de pe hol și mi-a explicat rapid cam cum trebuie completate, nu am reținut exact dar m-am dus la masă să le scriu.

Am scris o declarație, nu eram sigură dacă este bine și m-am dus la ea la ghișeu să-mi explice. Nu aștepta nici un client la ghișeu. În momentul când m-am apropiat de ghișeu, doamna a ieșit din birou. Am așteptat 5 minute, a apărut, i-am pus întrebarea și a plecat din nou, după ce a spus două vorbe. Am așteptat iar 10 minute după care a venit și am întrebat-o din nou dacă formularea din declarația către domnul Primar era corect formulată (este declarația în care scriu ce suprafață din locuință folosesc pentru sediul PFA-ului).

Era vădit scârbită de insistența mea, mi-a spus că ea nu are cum să-mi spună dacă e bine sau nu pentru că nu am actele la mine (se referea la schița imobilului care arăta câți metri pătrați are locuința). I-am spus că eu sunt administratora PFA-ul și doresc să completez acum ce se poate completa. Mi-a replicat că celălalt act trebuie completat de propietarul imobilului, nu de mine, i-am răspuns că nu este important cine completează acea declarație și chiar dacă nu am toate datele acum, mă poate ajuta cu completarea declarațiilor, rubricile cu datele lipsă le pot completa acasă.

După acest schimb enervant din care reieșea că nu vrea să mă ajute cu declarațiile, mi-a zis că nu este obligată să mă ajute pentru că mi-a trecut rândul. I-am spus că nu mai are alți clienți și mi-a răspuns că nu sunt în măsură să-i spun dacă are sau nu clienți. I-am spus că este plătită din taxele și impozitele mele și ale concetățenilor și ar trebui să se comporte civilizat și să mă ajute. Am întrebat-o cum se numește, mi-a spus că este Laura.

Cred că am ridicat tonul când i-am spus din nou că este plătită din taxele pe care eu și alți gălățeni le plătim la Primărie și mi-a replicat iar că mi-a trecut rândul. Nu era nimeni care să aștepte la rând, la acel ghișeu.

Apoi a chemat gardianul care mi-a spus ”de ce jignești un funcționar public?”

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.