Esti impresionat de „masacrul” de la Nisa…

Deja a treia conversație pe ziua de azi despre cum e uimitor că nu sunt impresionat de „masacrul” de la Nisa…

Nu, nu sunt impresionat când zona cea mai puțin afectată de terorism din lume, anume Europa și America de Nord (a se vedea harta, pentru cine mai stie sa citeasca o harta), este tocmai aceea cu care trebuie să simpatizăm oricând moare o mână de oameni pe acolo. De fapt sunt la fel impresionat precum sunt de cei ce mor zilnic fara sa fie vinovati in orintul mijlociu, in africa in asia si in alte zone fierbinti si de care nimanui  din occident nu ii pasa

Nimănui nu-i pasă de victimele terorismului din tările unde acesta chiar produce victime în fiecare zi, deci cum poate fi numită grija aceasta imperativă față de o mână de occidentali loviți din an în Paști de câte un incident nefericit?

Teroristul din nisa

Oare ipocrizie?

Are rost să mai spun că principalul factor generatori ai terorismului este tocmai destabilizarea și tratamentul injust al periferiei globale pentru folosul exclusiv a tocmai sus-numitului Occident pentru care ar trebui să simt compasiune?

Nu văd cum poate fi rațional să simți simpatie pentru cei ce generează în fapt violența. E adevarat ca nu cei ce au murit acolo au generat violenta, dar probabil mare parte din ei considera normala violenta din tarile in care aceasta face parte din viata de zi cu zi si anormala in tarile lor.


Pot doar să deplâng exploatarea și alienarea la care e supusă chiar și populația occidentală în folosul sistemului capitalist, însă în nici un caz nu voi putea considera că ei sunt mai demni de compătimit decât cei a căror patrii sunt pustiite și a căror viitor e furat în fiecare zi în numele Occidentului.

PS: și de fapt nici terorism nu este, dacă e să fim serioși, e doar un șofer cu o istorie de violență conjugală și o depresie recentă cauzată de un divorț și probleme financiare… dacă doar pentru că numele lui sună islamic îl numim terorism atunci nu suntem decât niște rasiști prăpădiți.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.