Femeile si perioada fertila

perioda fertila si femeileDin punctul meu de vedere consider ca orice femeie care si-a inceput viata sexuala, ar trebui sa inceapa sa isi cunoasca foarte bine corpul si precum fiziologia acestuia. Consider ca a cunoaste etapele si fazele ciclului menstrual sunt fundamentale pentru o femeie, astfel poate sit cand urmeaza urmatoarea menstruatie si sa fie mereu pregatita pentru acele zile, sa stie cand se afla in  perioada fertila si asa mai departe.

Dar am constatat ca sunt destule femei care nu stiu ce este aia „perioada fertila” si drept urmare nici nu stiu sa se protejeze eficient de o eventuala sarcina, pentru unele din ele ciclul menstrual este reprezentat de menstruatie si nu stiu ca ciclul menstrual incepe in prima zi de menstruatie, cuprinde atat perioada fertila cat si perioada infertila si se termina in preziu urmatoarei menstruatii .

O femeie care isi cunoste corpul stie cand este fertila, stie cand urmeaza menstruatia, stie cum sa se protejeze de o eventuala sarcina si ce metode de contraceptie sa utilizeze, stie cum sa se fereasca de diferite boli, in consecinta este mai putin expusa diferitelor probleme cu care se paote confrunta o femeie activa sexual.

Pentru cele care vor nu este deloc complicat sa afle acele zile cand sunt fertile, mai ales daca au un ciclu menstrual regulat, cu ajutorul unui calculator de fertilitate, unde se introduc date precum prima zi a ultimului ciclu menstrual, durata media a ciclului menstrual si afla cu ajutorul acestui calculator, perioada fertila si ziua in care va avea loc ovulatia.

In cazul in care ciclul menstrual nu este regulat e putin mai delicat si datele furnizate de acest calculator de perioada fertila numai sunt asa de precise.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. daca raman insarcinate si sa nu vrea initial sa vezi atunci show :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.