Imigrantii nu au gasit un motiv sa stea in Romania

Astazi am fost miscata in mod negativ de faptul ca elevii mei imigranti nu au gasit niciun punct forte pentru sederea lor in Romania, ci doar puncte slabe.

Noi voluntarii care incercam sa ii invatam ceva din limba si cultura noastra nu valoram oare nimic pentru ei? Eu muncesc gratuit, dar muncesc. Desi as avea nevoie disperata de bani, am ales sa imi rapesc din timpul meu pentru a le darui lor. Si totusi, ei nu vedeau decat faptul ca in autobuz lumea ii privea cu dispret, ca nimeni nu ii privea cu bunavointa.

imigranti

Romanii incercau sa ii fure la preturi etc. Dar nu ne vedeau zambetele si daruirea. Ei nu vedeau padurea din cauza copacillor.

Dar mi-am dat seama ca aveau un pic de dreptate. In ce tara mai exista pagini de facebook pe care sa se anunte controale pe transurb? In ce tara politicienii isi tripleaza salariile si ii infometeaza pe ceilalti? In ce tara e mai profitabil sa stai acasa, decat sa mergi la munca? In ce tara e mai multa tristete?/ Inutila. Saraca tara bogata! Dar o sa zambesc in continuare. Ca sa demonstrez ca imigrantii nu au dreptate. Nu suntem toti la fel. Si, la naiba, eu chiar iubesc tara asta care mi-a furat dreptul la viata, condamnandu-ma la supravietuire.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.