Informatii utile despre implantul dental computerizat

Pierderea unui dinte nu trebuie tratata cu indiferenta. De cele mai multe ori, aceasta problema poate fi rezolvata prin inserarea unui implant dentar. Majoritatea clinicilor stomatologice de implantologie ofera acest serviciu pentru pacienti. Totusi, trebuie sa ai mare grija atunci cand alegi clinica stomatologica in care iti vei face implant dentar. Implantul dentar este o lucrare complexa care trebuie facuta ‘ca la carte’, si folosind echipamente ultra moderne pentru a avea sanse mari de reusita.

Durata de viata a unui implant dentar

Un implant dentar are, ca orice lucrare dentara, o durata de viata. In medie, un implant dentar va fi functional pentru 10 ani. Durata de viata a implantului dentar depinde de o multitudine de factori, de la metoda folosita pentru inserarea implantului dentar pana la masura in care pacientul a respectat instructiunile medicului stomatolog. Totusi, medicul stomatolog si modul de realizare a implantului sunt factorii care conteaza cel mai mult, si care isi pun amprenta in cea mai mare masura asupra implantului (si a calitatii implantului dentar). Realizat intr-o clinica stomatologica cu aparatura de ultima generatie, de catre medici cu cea mai inalta pregatire in implantologie si parodontologie, un implant dentar poate rezista o viata. Durata de viata a implantului dentar in cazul celor care sufera de parodontoza sau de orice afectiune parodontala este mult scazuta, daca boala parodontala nu este tratata inainte de inserarea implantului.

afaceri pentru femei

Nivelul de comfort al pacientului in urma implantului dentar

In urma implantului dentar pacientii pot simti discomfort, in oarecare masura. Acest lucru este cat se poate de normal in primele zile dar, daca implantul nu a fost inserat intr-un unghi optim sau reglarea ocluziei (slefuirea dintilor pentru a elimina contactele imperfecte dintre ei) nu a fost facuta corect, discomfortul nu va disparea. Acest lucru poate fi evitat daca medicul stomatolog insereaza implantul in pozitia optima iar ocluzia (in urma inserarii) este realizata corect, obiectiv. Din pacate majoritatea clinicilor stomatologice nu dispun de tehnologia necesara realizarii unui implant perfect. Tehnica expirata, ca hartia de articulatie (pentru reglarea ocluziei) si inserarea implantului ‘la experienta’ sunt inca folosite in majoritatea clinicilor stomatologice.

Functionalitatea implantului dentar

Un implant dentar are aproape acelasi rol functional cu un dinte natural. Totusi, recomandam implantul dentar ca ultima solutie, numai in cazul in care toate solutiile pentru pastrarea dintilor naturali au fost epuizate. Pacientii cu implante dentare realizate corect pot manca orice, pot zambi cu incredere si nu este nevoie sa urmeze nici un fel de medicatie suplimentara. Trebuie retinut ca functionalitatea unui implant dentar depinde in primul rand de calitatea implantului. Chiar si in cazul in care pacientii isi pierdusera toata dentitia.

Parodontoza si implantul dentar
Pacientii cu parodontoza sunt principalii clienti ai cabinetelor stomatologice de implantologie. Parodontoza este de multe ori cauza pierderii dintilor, dat fiind faptul ca parodontoza afecteaza tesutul de sustinere al dintilor. Netratata, parodontoza poate chiar impiedica realizarea de implant dentar, in cazul in care nu exista suficient tesut osos care sa sustina implantul.

Inserarea implantului dentar folosind tehnica de ultima ora
Un implant dentar computerizat (Robodent) este, din toate punctele de vedere,superior unui implant dentar clasic. Iata cateva avantaje ale unui implant dentar Robodent:

 • subiectivismul este inlaturat, facand loc obiectivismului(atunci cand vorbim de inserarea implantului). Posibilele erori sunt inlaturate.
 • pacientul nu va trebui imobilizat. Senzorii si gutiera Robodent folosite in timpul implantului permit vizualizarea digitala a interventieichiar daca pacientul se misca in timpul operatiei.
 • implantul poate fi realizat intr-o singura zi, chiar daca se opteaza pentru anestezie totala.
 • ocluzia se realizeaza digital, medicul stomatolog avand pe monitor reprezentarea reala atat a contactelor dintre dinti cat si a fortelor care se exercita la aceste contacte.
CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

2 Comentarii

 1. Bună ziua,

  Sunt interesat de achiziționarea site-ului inocentul.com. Vă rog să-mi spuneți care este prețul, modalitatea de plată și cum putem proceda în cazul care doriți să îl vindeți.

  Vă mulțumesc și aștept răspuns prin email.
  Mihai Răzvan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.