Lasitatea salveaza sau nu? Care sa fie adevarul?

E mai usor sa spui: toti, daca ne-am analiza viata in profunzime, intr-un moment de cumpana, am ajunge la concluzia ca de fapt am ratat-o. Ca nu am realizat nimic atat de maret si demn de luat in seama, ca visele noastre zac prafuite undeva intr-un colt de suflet, si ca pe undeva, noi am fi facut si am dres, dar vezi tu, soarta asta e de vina! Mama ei de viata si de soarta. ….si zicand ca TOTI avem un asemenea moment de sinceritate cu sine, parca parca se mai usureaza povara…vba ceea, doar noi toti o caram in spinare.

Dar oare sa fie cu adevarat asa? Oare chiar toti avem un astfel de moment in care nu sintem deloc satisfacuti si multumiti de felul in care ne-am trait existenta pana in prezent? Sau poate unii din noi chiar au nimerit-o din prima! Norocosii!! Pe ei i-a iubit dom’le soarta!! Ca sa vezi! Sigur ei sint preferatii Vietii, altfel nu se explica!
Si iar ne asternem un praf de orbeala in ochi, sa ne mai amagim un pic, si sa dam vina tot pe soarta! Ca pe ei i-a iubit! In fond nu sint cu nimic mai speciali decat noi! Si ei sint la fel ca si noi! Doar ca pe noi …nah…nu ne-a iubit asa de tare…!…

Exista si oameni care reusesc din prima. Acesta este crudul adevar. Si reusesc nu neaparat ca ii iubeste soarta. Reusesc pentru ca ei nu cred in soarta. Ci pentru ca ei insisi sint propriul lor destin. Ei insisi sint templu divin in care coboara Lumina, si ei insisi sint nebunia curajului de a merge mai departe. Pentru ca ei nu au rabdare ca soarta sa le citeasca planul ei pentru ca ei insisi vibreaza deja in fibrilatiile constructiei propriilor trairi si a propriei vieti. Sint oameni…oameni si oameni…

Oameni care reusesc din prima…si oameni care mai incearca…si incearca…si incearca…si oameni care renunta.

Opusul succesului nu este esecul. Ci renuntarea. Esecul poate fi o etapa catre succes. Insa renuntarea, renuntarea e cu totul si cu totul opusul succesului.

Unii reusesc din prima, altii mai incearca, altii renunta. Asa sint oamenii. Insa nu asa e Viata. Viata continua oricum, si cu si fara noi, cei care reusim din prima. Sau mai incercam. Sau renuntam.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.