Mi-a placut Bacaul

orasul bacauSotia mea a facut aproape 2 ani naveta la Bacau, pentru ca a facut un materat in kinetoterapie acolo. A ales Bacaul pentru ca cativa oameni inimosi au reusit sa faca intr-o universitate mica fata de alte centre universitare din tara, un loc unde studentii care vor pot invata cu adevarat cum sa faca meseria de kinetoterapeut.

Din pacate la Galati, am constatat ca erau studenti mai bine pregatiti decat cei ce ar fi trebuit sa fie profesori, au fost pusi sa predea kinetoterapie profesori de sport, si majoritatea dintre ei au ajuns profesori de sport, pentru ca nu au fost capabili sa invete mai mult.

Mi-a placut ca profesorii din Bacau nu priveau de sus studentii ce erau seriosi si doreau sa invete (cel putin nu pe sotia mea). In timpul masteratului au adus si un profesor din SUA ce i-a invatat una dintre cele mai in voga terapii manuale, cu efecte extraordinare asupra sanatatii (chiropractica la nivel cervical).

Am ajuns si eu de multe ori cu sotia mea in Bacau, cand era prea obosita sa conduca 400 km masina (dus intors intre Galati si Bacau) si o asteptam in fata facultatii, si imi pare rau ca nu am incercat sa vizitez atunci locuri cu incarcatura istorica din Bacau, nu stiu prea multe despre originea numelui, ce evenimente importante au avut loc pe acolo.

Am gasit o explicatie ciudata privind originea numelui orasului Bacau, pe car eeu nu o prea cred, si anume ca originea ar fi fie slava fie maghiara, pai daca romanii au fost mereu majoritari pe acolo, credeti ca nu au fost capabili sa dea un nume satului in care locuiau? Au trebuit sa vina niste slavi sa le spuna ei cum se numesc?

Mi se pare absurd, se cauta tot felul de cuvinte din diferite limbi si apoi spun ca asta este originea numelui, cand adevarul poate fi mult mai simplu, dar daca nu sa pastrat un izvor scris nu inseamna ca nu este de origine romana.

Ce nu imi place la Bacau, este ca atunci cand trebuie sa treci prin el, cand esti in tranzit (trec prin Bacau cand ma duc la Piatra Neamt) trebuie sa treci prin oras, ei nu au o centura ocolitoare (nici Galatiul nu are o centura 100%).

Dar profitand de asta, uneori ma opresc sa iau masa la un restaurant din Bacau, unde mancarea este gustoasa chiar daca este mai scumpa decat in alta parte, daca aveau preturi OK, le si faceam reclama in acest post.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.