Noi oferte de locuri de munca, pentru toti cei interesati

In orice tara civilizata, o buna angajare a populatiei pe piata muncii se traduce si intr-o diversitate cat mai mare a ofertelor. Oamenii trebuie sa aiba, in primul rand, acces la job-uri variate, potrivite pentru nivelul lor de pregatire. Asadar, nu se cauta doar angajati cu studii superioare si nici unii doar cu liceul. Din pacate, la noi situatia nu a fost, pentru foarte mult timp, prea roz, si, datorita crizei financiare prelungite, lucrurile au ajuns intr-o stare chiar mai proasta. Si daca nici acum nu este totul perfect, schimbarea in comparatie cu ultimii ani este vizibila, iar acest lucru se poate observa prin multitudinea de oferte care au aparut pe piata muncii.

Asadar, incet, incet, pare ca intram si noi in normalitate si pot spune asta pentru ca am vazut inca un site care ofera locuri de munca si chiar am fost placut surprins sa observ diversitatea de oferte. Numele acestuia este Capital Jobs si, daca esti interesat direct de oferte de locuri de munca in Romania si strainatate, nu strica sa arunci o privire si aici.

Totusi, sa vorbim mai pe larg despre lucrurile bune pe care le-am observat pe site. Asa cum spuneam, cel mai important aspect este varietatea de solutii pentru cei care sunt in cautarea unui job. De departe, cele mai multe oferte par sa vina din domeniul constructiilor. Asadar, se cauta orice, de la zidari si faiantiari la muncitori necalificati si chiar la ingineri constructori, pentru cei care au terminat o facultate. Este adevarat, acesta nu reprezinta chiar cel mai bun domeniu de activitate si foarte multe oferte, chiar si cele de la noi, sunt temporare, dar ele tot reprezinta o optiune pentru un loc de muca si asigura un castig bun. Domenii de activitate sunt insa numeroase, cu oferte pentru un nivel de educatie superior (experti de marketing, manageri, chiar medici si asistenti medicali), dar si pentru cei care au liceul sau mai putin (receptioneri, ospatari, agricultori si multe altele).

afaceri pentru femei

Un alt lucru interesant pe care l-am obsevat studiind ofertele pentru locuri de munca de pe Capital Jobs este nivelul de salarizare. Daca in continuare exista multi angajatori care nu ofera din prima date despre banii pe care ii poti castiga la ei, iar altii dau un salariu fix (probabil mai mic) si bonusuri in functie de performante (cel mai des in domenii imobiliare sau de vanzari), altii sunt mai deschisi si spun celui care cauta si salariul la care sa se astepte. Imbucurator este faptul ca pentru un job la noi, chiar si pentru unul care nu necesita studii superioare, banii sunt buni, adica peste 1500 de lei, iar nivelul creste odata cu studiile. Pe de alta parte, daca ne gandim ca majoritatea ofertelor de angajari in Romania vin din marile orase, acest lucru este oarecum de asteptat, dar tot este bine ca se intampla asta. Cat despre orasele cu cei mai multi angajatori, Bucurestiul, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Targu Mures sunt in frunte, desi multe oferte sunt si din localitati de rang secund.

Si posibilitatile nu vin doar de la noi, ci si din strainatate. Sunt foarte multe locuri de munca disponibile in Franta, Anglia si Germania. Surprinzator, lipsesc cele din Italia sau Spania, dar cum salarizarea este mai buna in primele tari, atunci avantajele ar putea sa fie de partea acestora. Se cauta insa putini oameni cu studii superioare, domeniile fiind cam aceleasi precum in Romania, adica industria alimentara, constructii si agricultura. De asemenea, multe dintre ele sunt pe perioade determinate, ceea ce inseamna ca poti lucra cateva luni in strainatate pana strangi ceva bani si apoi te poti intoarce linistit in tara.

Acestea fiind spuse, daca te afli in cautarea unui loc de munca, nu strica sa arunci o privire si pe Capital Jobs, pentru ca nu se stie niciodata ce vei descoperi. In comparatie cu alte servicii asemanatoare, parca angajatorii descriu mai bine ceea ce vei face, ce asteptari au si care sunt conditiile de angajare. Exista si probleme, dar acestea tin in mod special de modul in care lumea se raporteaza la noi la aceasta piata, iar hibele de acest fel se transmit la multe firme, indiferent de locul unde posteaza. Deci, daca te-ai saturat de ziare si ofertele simpliste din ele si vrei inca un site cu posibile solutii, nu ramane decat sa vizitezi constant Capital Jobs si sa descoperi ce locuri de munca au mai fost facute disponibile de catre angajatorii din Romania, Franta, Germania, Anglia sau orice alta tara ce va aparea in viitor.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.