Produse naturiste cu venin de albine

produse naturiste cu venin de albineDiscutam zilele trecute cu cineva despre laptisorul de matca si cat de mult ajuta administrarea de laptisor de matca in cresterea imunitatii, mai ales la copii. Si asa discutand despre ce multe medicamente de furnizeaza albinele am ajuns sa discutam despre veninul de albine.

Albinele secreta cantitati maxime de venin primavara si vara. In special cand sunt tinere, cantitatea maxima de venin o au în jurul vârstei de 15 zile. Fiecare albina elimina în medie 0,1 mg. venin la fiecare întepatura. In decursul vietii, o albina poate produce pana la 20 mg de venin. Veninul dizolvat în apa se inactiveaza foarte rapid.

Veninul de albine folosit ca tratamentul este poate chiar mai vechi şi mai faimos decât tratamentul cu miere, în afecţiuni reumatice, maladii chirurgicale ale vaselor periferice, infiltraţii inflamatorii nepurulente, astm bronşic, în hipertensiune arterială, hipertiroidiile fără visceralizare, fără complicaţii cardiace.  Pe piata pot fi gasite cateva produse naturiste ce contin venin de albine.

Veninul de albine este un lichid produs de niste  glande speciale ale albinelor, apoi fiind depozitat într-o punga de venin pe care albina il elimina atunci cand inteapa, iar atunci cand sunt in pericol albinele elimina veninul cu tot cu ac si cu punga de venin. Am inteles ca exista cateva diferente a calităţii veninului de albine, depinzand de  alimentatia albinei, vârstă, sezon, si specie.

In medicina populara se foloseste veninul de albine in tratarea reumatismului, acum in urma cercatarilor sa demonstrat ca veninul albinelor are proprietati antireumatice puternice, ceea ce explica ce oamenii fac de mii de ani. Actiunea terapeutica a veninului, spun specialistii ca se datoreaza faptului ca acesta contine o substanta  melitină,  cu proprietati anti-inflamatoare.

Melitina stimulează organismul sa secrete un hormon antiinflamator, numit cortizol. Pe langa aceasta, melitina are si claitati antibacteriene, stimulează organismul sa produca anticorpi si astfel creste imunitatea organismului, si chiar imbunatateste microcirculatia.

Se utilizeaza tratamentul cu venin de albine in afecţiunile osteoarticulare, atât în formele acute (artrite, osteoartrite), cât şi în formele degenerative (artroze).

Cele mai bune rezultate se obţin se obtin cu veninul de albine in tratarea afectiunilor neurologice (nevrite, nevralgii, miozite). Rezultatele interesante se obtin in tratamentul nevrozelor climacteriale (de menopauza), în boli infecţioase la ochi cu venin de albime.

Nu stiu multe produse naturiste pe baza de venin de albine, asta nu inseamna ca nu exista, stiu de un unguent care are si venind de albine, si de niste file cu venin  din care se fac  injectii cu venin de albine ce se injecteaza in zonele cu probleme, dar faptul ca este administrat prin injectie, nu stiu daca pot incadra aceste fiole ca produse naturiste, sau nu.

Eu am folosit doar laptisorul de matca atunci cand am fost racit, deoarece eram racit si cu ajutorul laptisorului de matca mi-a crescut imunitatea, am mai folosit de la albine si ceara, se gasesc multe produse naturiste pe piata ce contin ceara de albine.

Un vecin de al meu se duce in fiecare vara in concediu la un prieten care are stupi de albine si face cate o cura cu intepaturi de albine, are o problema la articulatii si spune ca dupa ce face o cura cu venind de albine, intepat direct de albine la incheieturi se simte muuult mai bine, cateva luni nu il mai dor articulatiile,  nici un medicament nu are eficienta intepaturilor de albine. Valabil in cazul sau, la altii poate merge altceva.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.