Respectul fata de profesori

In prima zi de liceu, fiecare profesor imediat ce a intrat pe usa, a incercat sa se impuna asa cum stie el mai bine in fata viitorilor elevi si sa prezinte niste reguli simple pe care pune mare pret, printre care se numara inevitabil si respectul.

Ciudat, nimeni nu a precizat ca la randul sau va fi nevoit sa faca la fel, adica sa „returneze” respectul pe care il primeste. Si asa s-a si intamplat: unii dintre ei (putini la numar) nu s-au deranjat sa fie prezenti la cele doua ore pe saptamana, ci doar la una. Iar atunci sa asculte si sa aiba pretentia ca elevii sa fi invatat.

No, deci asa am ajuns la concluzia ca unii profesori nu merita respectul meu, dar totodata sunt nevoit sa-l simulez.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

5 Comentarii

 1. Mai avem multe de invatat la capitolul asta. Unii au impresia ca merita sa fie respectati si punct. Nu stiu, sau nu vor sa stie, ca respectul se castiga.

 2. Unii te obliga sa ii respecti chiar daca nu merita .

 3. „No, deci asa am ajuns la concluzia ca unii profesori nu merita respectul meu, dar totodata sunt nevoit sa-l simulez.”

  Nu esti singurul. De exemplu, am o singura ora de istorie pe saptamana, iar profa vine la noi din an in pasti. Am plecat vreo 10 de la o ora de-a ei (am fost la cancelarie si nu am gasit-o). A doua zi am aflat ca a ajuns la 7.45, adica a intarziat 25 minute din 4o, iar marti, cand am avut ora cu dirigu’, ne-a „amenintat” cu scaderea notei la purtare. S-a rezolvat cu un buchet de flori, dar… nu cred c-a meritat, pentru ca a lipsit de foarte multe ori, iar acum ca n-am venit noi la ora, s-a suparat.
  Concluzia..Sunt nevoita sa simulez respectul fata de ea.

  „Nu stiu, sau nu vor sa stie, ca respectul se castiga.” Tind sa cred ca NU VOR SA STIE ca respectul se castiga.

 4. Nu tuturor li se potriveste statutul de profesor.

 5. nu ai ce sa faci simuleaza in continuare :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.