Restaurante pentru nefumatori

De restaurantul „La Mama” mă leagă una dintre primele amintiri din viața mea de după ultima țigară. Ca fumătoare, nu-mi puteam imagina să ies în oraș fără să fumez. Simplul gând că va trebui să stau la o masă fără să pot fuma realmente mă înspăimânta. Cum adică să stau așa, fără să fumez? Și ce să fac?! Mai bine nu mai ies! La câteva zile după ce am stins ultima țigară, cu emoții și cu interes pentru cum avea să arate viața mea „de după”, am ieșit cu câțiva prieteni la un restaurant „La Mama”. Ca de obicei, la intrare, un chelner ne-a întrebat:
– Câte persoane?
– 6, la fumători, spun eu, deoarece încă mai aveam fumători în grup (unul sau doi, din câte îmi amintesc).
– N-am masă de 6 la fumători. Am la nefumători.
Aceea a fost una din clipele definitorii pentru viața mea „de după”. Pentru prima dată nu-mi mai păsa unde stăteam. Eu, care înainte nici n-aș fi conceput o cină fără „privilegiul” fumatului lângă mâncare, mă găseam acum într-o liniște mentală suspectă: eram liberă! Ce senzație bizară! Puteam să stau oriunde: la fumători, la nefumători, nu-mi mai păsa. Sigur că era mult mai confortabil olfactiv un loc la nefumători, dar ce-a contat în clipa aceea a fost sentimentul de libertate din interiorul meu. Inegalabil.
Asta înseamnă să te lași de fumat pentru tine. Pentru liniștea din interior, pentru libertate, pentru sentimentul că în sfârșit îți aparții.
Keep calm.
O să fie bine.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.