Schimbari peste schimbari

Prin iunie va explicam prin ce schimbari trec eu si blogu’ si ce bucurie era pe mine ca am trecut pe blogu.lu cu gazduirea. Bucurie pentru ca nu trebuia sa dau vreun bani timp de un an datorita amabilitatii lui Alex Albu, insa cu timpul a inceput sa-mi dispara toata fericirea.

Motivul? Primeam mai multe comentarii spam decat puteam sterge si chestia asta ma enerva la culme. Pe langa, am vazut si eu in sfarsit cum e sa nu ai acces FTP si sa nu poti face o mica modificare pe ici, pe colo la blog sau cum e sa nu poti adauga un plugin nou fix cand ai mare nevoie de el. Bine, puteam sa le trimit un mail baietilor de la blogu.lu si rezolvau ei majoritatea problemelor, insa aveam o oarecare retinere pentru faptul ca eu aveam un an gratuit la ei si mie de obicei nu-mi place sa chinui omul prea mult cand nu ma pricep la ceva. Oricum, au fost ceva teme puse de ei la cererea mea si alte lucruri de care am avut nevoie in tot timpul asta.

Astazi, cu rabdarea si bunavointa lui Andrei care s-a oferit sa ma ajute, am reusit intr-un final dupa multe erori si alte d’astea sa mutam blogul din nou la Ghesi.com si dupa cum se poate observa, (aproape) totul e sub control!

Prin acest articol vreau sa le multumesc inca o data oamenilor de blogu.lu pentru perioada in care am avut gazduire gratuita foarte misto de la ei, dar cu mici probleme cand venea vorba de oprit comentarii spam. Din cate am inteles, chiar in momentul de fata lucreaza la rezolvarea acestei probleme, insa eu stau cam prost cu rabdarea, din pacate + ca am un pachet de gazduire de la Ghesi.com pe care nu-l folosesc in totalitate.

Cu ocazia asta blogul are si haine noi si ceva pluginuri in plus care imi fac viata mai usoara. Pana una alta, va doresc sanatate si succes in toate! 🙂

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

6 Comentarii

 1. Pingback:Schimbari peste schimbari - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Ne bucuram ca acum totul este in regula

 3. tot la tine acasa te simti mai bine nu?

 4. Salut Ionuţ,

  Toate cele bune de noua casă. Să ai inspiraţie şi spor la publicat.

  Aş vrea să fac câteva completări la ce ai spus tu.

  1. În primul rând trebuie făcută diferenţa între un hosting dedicat, unde ai VPS-ul sau cutia ta şi o platformă gratuită de blogging.
  – La hosting dedicat îţi instalezi aplicaţia, tu eşti responsabil de mentenanţa ei, de modificările tehnice şamd. Tu răspunzi de serverul tău.
  – Pe o platformă de blogging, ai aplicaţia la cheie. Nu mai ai treabă cu întreţinerea ei. Motiv pentru care nu este oferit ftp. Ai fi destul de greu ca cineva să răspundă de o aplicaţie în locul utilizatorilor şi totuşi utilizatorii să aibă acces la ea şi să poată modifica ce vor, cum vor. WordPress şi Blogspot nu oferă ftp.

  2. Din câte spui, ftp-ul îţi era necesar pentru modificările în tema. Recomandarea WordPress şi Automattic (şi inclusiv a blogu.lu) e ca orice modificare să se facă prin editorul din dashboard. E mult mai sănătoasă şi mai sigură. Există o explicaţie logică. Nu mă apuc să detaliez pentru că ar trebui să pregătesc un post kilometric.

  3. Un alt obicei nesănătos este să folosim extensii (pluginuri) în locul funcţionalităţilor native ale WordPress. S-a creat acest mit că dacă punem cât mai multe pluginuri o să fie mai bun blogul. E cât se poate de greşit şi de nociv pentru aplicaţie. Există multă informaţie pe net şi în această privinţă.

  4. Legat de spam, aşa cum ţi-am spus şi în email, se lucra la soluţionarea situaţiei. Pluginurile anti-spam şi wp super-cache-ul se bat cap în cap. Nu exisa o soluţie pe care să o luăm şi dintr-un click să o rezolvăm. A trebuit să facem cercetare şi să butonăm. Acum aproape că am rezolvat-o.

  Sper că ai găsit soluţia potrivită pentru nevoile tale ca să te poţi concentra pe ce îţi place… să publici pe blog. 🙂

  Toate cele bune!

 5. Am uitat ceva foarte importante: Mulţumin frumos pentru feedback-ul pe care ni l-ai oferit până acum. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.