Scoala este mai mult decat educatie

lassie

Sunt sigur ca prima materie cu care incepe scoala intr-un univers paralel unde la scoala se intampla si educatie, este despre A VEDEA.

A vedea este una dintre cele mai importante abilitati si cred ca te-ai prins ca nu vorbesc despre vederea cu cei 2 ochi.

Observ ca cele mai multe suferinte pentru om provin din faptul ca s-a instalat credinta ca ce vad ochii e adevarul complet si astfel se construiesc ( defapt distrug) vieti intregi ghidate de iluzii.

Exemple:

Ne temem de hotii si cersetorii care fura de foame si umplem puscariile cu ei pentru a ne proteja bunurile, in timp ce hotii in costum ne violeaza anal in timp ce ne iau nu doar bunurile materiale ci si demnitatea, umanitatea si viitorul iar noi ne uitam la ei cu admiratie si respect, pentru ca au UN CACAT DE COSTUM PE EI.

Spunem cat de importanta e calitatea umana, caracterul, sensibilitatea, bunatatea, generozitatea, iubirea, comunicarea si atatea alte calitati care adug bogatie in fiecare moment in relatiile interumane insa suntem hipnotizati doar de ambalaj si ne dedicam viata ambalajului uitand sa traim insasi VIATA. Cine investeste mult in ambalaj nu mai are multe resurse pentru a investi si in continut pentru ca timpul si energia noastra sunt aceleasi pentru toti si sunt limitate.

Cand petreci o intreaga zi de sambata sa iti pregatesti ambalajul pentru cateva ore seara in care sa vinzi ochilor din jur niste aparente, tocmai ai ratat sansa sa citesti jumatate de carte care in timpul saptamanii ce urmeaza ti-ar fi salvat casnicia, te-ar fi ajutat sa iti descoperi vocatia sau sa eviti cancerul.

Dar ce vor spune cei din jur sambata seara este infinit mai important decat cum te vei simti tu pentru tot restul vietii.

Vorbim de cat de rau e stresul, in timp ce de dimineata pana seara ne agitam, ne certam, ne necajim, declaram ca sanatatea e mult mai importanta decat banii si totusi tot ce ne dorim sunt simbolurile de statut social care ne-ar pune in avantaj comparat cu restul fara sa ne treaca macar fugitiv prin cap gandul ca prin cooperare am castiga o viata de fericire. Sa parem mai smecheri e sensul vietii pana cand fundatia subreda pe care s-a construit totul se prabuseste la prima confruntare cu adevarul.

Ne dorim libertatea de a trai, explora si cunoaste viata si oamenii fara nici cea mai mica intentie de a permite fara lupta celor apropiati noua aceleasi placeri.

Toate astea si multe alte rele se intampla pentru ca nu ne-a invatat nimeni SA VEDEM.

Dincolo de superficialitate, aparente si ambalaje este viata reala. O viata ce clocoteste de pasiune, mister, entuziasm, trezire si iubire.

Dar pentru a avea acces la viata afara din Matrix, e nevoie sa te trezesti. Faptul ca ai ochii deschisi, nu inseamna nimic daca nu te uiti cu rabdare dincolo de ce vezi la prima vedere.

Trezirea aceasta e una din misiunile pe care le avem in comunitatea Personalitate alfa.

Per aspera ad astra.

Sursa: Pera Novacovici

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.