Solariile de legume, o afacere profitabila pentru agricultori

Daca detineti o suprafata de teren, sunteti pasionat de gradinarit si agricultura, atunci cu siguranta puteti construi unul sau mai multe solarii de legume si zarzavaturi. In orice anotimp, vara sau iarna, solariile reprezinta solutia optima pentru a cultiva legume. Bineinteles dupa cum spune si proverbul, „iarna nu este ca vara”, intretinerea unui solar pe anotimp rece implica mai multe cheltuieli, insa profitul nu intarzie totusi sa apara.

Despre solariile de legume

Sunteti la inceput de drum si doriti construirea unor solarii de legume? Recomandat ar fi ca, la inceput, sa testati pe o suprafata mai mica, cu un solar mai mic, diverse culturi de legume. Astfel veti putea intelege mai bine cat timp trebuie alocat, ce cheltuieli sunt impuse, care sunt nevoile fiecarei plante leguminoase, care sunt materialele si uneltele de care aveti nevoie pentru udat, stropit, sapat si multe alte informatii pretioase care va vor ajuta in proiectul construirii unui solar.

De ce sa alegem solarii de legume

Legumele si zarzavaturile pot fi cultivate oriunde, fie afara in aer liber, fie in solarii. O diferenta majora insa intre cele doua tipuri de cultivare este aceea ca in solarii avem produse proaspete tot timpul anului. Mai ales daca detinem de exemplu si o afacere cu leguminoase, atunci avem un motiv intemeiat pentru care trebuie sa alegem solarul.

Care ar fi avantajele solarelor? Datorita cererii de legume proaspete in toate anotimpurile, cantitatile mari de legume ce se obtin intr-un mediu controlat, atat climatic, umezeala, vant, ploi torentiale, se amenajeaza rapid si nu este nevoie de autorizatie de constructie. Astfel, culturile protejate in solarii de legume sunt o investitie profitabila pentru agricultori, pentru micii sau marii producatori.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.