Transporturile agabaritice. O misiune grea, dar nu imposibila pentru firma potrivita

Universal SpeditionPentru orice firma implicata direct in procesul de productie (indiferent de tipul ei, adica haine, alimente, produse agricole, siderurgice, din lemn, minerit sau orice altceva), necesitatile de transport sunt unele foarte clare. Materia prima trebuie sa vina cu ceva in fabrica sau inaltelier, iar marfurile realizate trebuie sa plece cu ceva catre destinatari. Cum putine companii au propriul lor sistem de transport, majoritatea aleg sa apeleze la firme specializate, care realizeaza transport rutier, naval sau chiarcu avionul, in functie de numarul si greutatea produselor, de distanta si de viteza cu care ele trebuie sa ajunga la destinatie.

Nevoile depasesc uneori astfel de servicii de baza si atunci lucrurile se mai complica un pic. Firmele de constructii, cele din domeniul agricol, din trasporturi sau chiar cele din industria metalelor au nevoie, din cand in cand, si de niste produse mai speciale, grele sau foarte lungi, care depasesc posibilitatile unui camion sau a unor remorci obisnuite. Inacest caz, apare nevoia unui transport agabaritic, o forma mai rar intalnita, dar atat de necesara pentru unii.

Nu sunt multe firme de transport care isi permitsa puna la dispozitia clientilor o oferta transport agabaritic. Acesta se realizeaza cu greutate si este nevoie de o logistica mai speciala, adica de trailere construite pentru a face fata unor astfel de cereri. De cele mai multe ori, transporturile agabaritice constau in hale de lucru, piese foarte grele sau lungi, vagoane, vase, excavatoare, silozuri, macarale, statui, materiale de constructie sau tot felul de structuri metalice. Nicio firma nu are nevoie de ele prea des, dar niciodata nu se stie cand ele devin necesare atunci cand lucrezi in domenii potrivite in care se folosesc astfel de utilaje sau de materiale.

Folosirea vehiculelor potrivite nu garanteaza insa ca transportul se va si realiza in conditii optime. Pentru asta sunt necesare destul de multe aprobari, atat de responsabilii pentru sosele, cat si de la primariile localitatilor prin care se trece. Un astfel de transport incetineste foarte mult traficul si, daca nu sunt respectate anumite norme, pot chiar sa apara evenimente nefericite. In plus, natura marfurilor il face nepotrivit pentru a trece prin oras (unde poate da peste copaci sau stalpi), dar, cum la noi soselele de centura sunt aparitii rare, orasul ramane uneori singura solutie. In acest caz, insa, se va merge extrem de incet, conform unui plan facut dinainte, cu girofar si chiar cu masini de escorta civila sau chiar de la politie, pentru a semnaliza celorlalti soferi existenta transportului.

Dupa cum spuneam, nu toate firmele de transport sunt echipate si pentru cele agabaritice. Una buna in acest caz este insa Universal Spedition, o companie pregatita pentru orice tip de marfa, chiar si pentru cele care au gabarit depasit. Mai mult decat atat, firma ofera si servicii de transport agabaritic maritim sau cu avionul, deci marfurile specialepot sa circule si intre tari. Este poate un pic mai scump, dar se ajunge mult mai repede si nu mai este nevoie de atatea asigurari, asa cum se intampla in cazul transporturilor rutiere.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.