Ursitoare la botez

ursitoare la botezAcum cateva luni am cand mi-am botezat copilul, m-am gandit ca ar fi frumos sa chem la botez si 3 ursitoare, deoarece cu ceva timp in urma am fost la un botez, iar la acel botez a fost anagajata si o trupa de ursitoare ce au jucat o piesa de teatru cu ursitoare, mie mi-a placut foarte mult acel spectacol si am hotarat ca si la botezul copilului meu sa chem ursitoarele si nu am regretat deloc. Dar majoritatea invitatilor au fost incantati de prestatia ursitoarelor, pentru majoritatea a fost pentru prima data cand au participat la un astfel de spectacol cu ursitoare.

Ursitoarele au menirea in traditia populara de a fauri pruncului viitorul, dar sa nu va asteptati ca ursitoarele actrite ce vin la botez sa influenteze cu profund destinul copilului. Din ce stiu eu cea mai puternica menire data unui prunc este cea data de mama in orele imediat dupa nastere, apoi tatal cand vede prima oara copilul, precum si alte persoane ce au forta interioara si nu ursitoarele ce vin la botez ca simple actrite, multe fara nici o pregatire spirituala.

Noi ca parinti ne-am luat in serios rolul de ursitoare la nasterea copilului nostru si am menit copilului cele cuvenite. Datorita faptului ca gandurile celor ce intra in contact cu copilul in primele 40 de zile de viata pot influenta destinul acestuia, probabil, este recomandat in popor ca pana la botez mama si pruncul sa primeasca cat mai putine vizite.

Daca ai de boteza un copil eu iti recomanda cu drag sa aduci ursitoare la botez si nu iti va parea rau.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.