Utilitatea jocurilor cu masini in dezvoltarea emotionala a copiilor

jocuri masiniIn cateva zile vine ziua copilului 1 iunie, si trebuie sa le cautam un cadou care sa le placa si sa nu il uite intr-un colt din casa, cei care au acasa o consola se pot gandi si la jocuri care sa ii ajute in dezvoltarea emotionala.

Pentru copii, banalele jocuri cu masini sau cu atv-uri sunt lucruri inofensive, care la nivel subconstient, aduc o serie de benficii de care prea putina lume stie. In principiu, avantajul principal oferit de acest tip de jocuri e faptul ca mai toti copiii realizeaza ca viteza prea mare si neatentia provoaca accidente, lucru ce va ramane bine intiparit in minte pentru tot restul vietii.

Acest lucru are loc gratie faptului ca mai toti copiii tind sa forteze la maxim masina pilotata in joc. Cum orice activitate de acest gen necesita si ceva atentie, precum si un dram de inteligenta, indiferent ca vorbim de jocuri cu atv (mai multe exemple AICI)sau de curse, copiii vor realiza intr-un final ca e mult mai eficient ca masina sa fie condusa inteligent decat cu pedala de acceleratie infipta in pamant.

Pe deasupra, gratie faptului ca exista multe categorii de jocuri cu masini, acest tip de activitate are un aport destul de important in dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor. In ce sens? Ei bine, dupa doar cateva zile/saptamani petrecute in “compania” unor astfel de jocuri, mai toti copiii vor cunoaste regulile de baza ale circulatiei, ba chiar vor cunoaste si piesele de baza ale unei masini. La momentul actual, sunt multe jocuri care permit imbunatatirea masinii piesa cu piesa, astfel ca juniorii intra in contact cu temeni tehnici inca de la o varsta fragida, lucru 100% benefic, mai ales daca si inteleg cam care este rolul fiecarei piese de baza.

Asta nu inseamna ca toate jocurile de curse sunt destinate exclusiv copiilor. Sunt o multime de jocuri masini dedicate unui public matur, insa ele sunt de regula marcate, astfel incat sa nu nasca confuzii in randurile parintilor in cautare de jocuri distractive pentru copiii lor. Spre deosebire de jocurile online la care faceam referire mai sus, cele destinate unui public matur au povesti complexe in spate: ele pun jucatorii in postura unor piloti aflati in fel de fel de situatii si pot contine limbaj trivial sau imagini pe care unii le-ar putea considera obscene.

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Un articol interesant, prima impresie cand vezi un copil ca se joaca un joc cu masini este ca la prima ocazie, o sa fure cheile de la masina ta, si pleaca in tromba sa faca ce a vazut in joc. Un lucru bun de tinut minte si de aplicat in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.