Vacanță tihnită în Europa: mașină, tren sau avion?

Ai fost deja la Paris, la Roma, la Viena și la Amsterdam. A fost frumos, ai rămas cu amintiri plăcute. Capitala nu reprezintă totuși o țară. Dacă vrei să cunoști cu adevărat Franța trebuie să ieși din Paris. Dacă vrei să afli adevărata aromă a Italiei trebuie să fugi de regiunile turistice. Orășelele adormite, cu alei înguste și romantice, peisajele de poveste ale Austriei și Germaniei se parcurg încet, relaxat și fără grabă. Pentru o vacanță tihnită în Europa ai nevoie de timp și de un serviciu de închirieri mașini.

Ce opțiuni ai dacă vrei să eviți orașele mari

Am menționat deja varianta închirieri mașini și vom reveni ceva mai jos la ea. Deocamdată ar fi bine să discutăm puțin despre timp, bani, tren și avion.

Timp vs. bani

Nimeni nu dispune de timp nelimitat și nici de resurse financiare fără limite. De multe ori ești pus în situația de a alege între un transport rapid și scump precum avionul sau unul mai lent și mai ieftin precum trenul. Care este mai avantajos?

Trenul

Europa are o rețea vastă de trenuri rapide care te pot duce unde vrei. La prima vedere, trenul e o opțiune viabilă, relaxantă și romantică. Ce poate fi mai frumos decât niște ore petrecute privind pe geam peisajele superbe ale Franței? Mare atenție! Prețurile călătoriilor cu trenul în Europa sunt uneori foarte mari. Presupunând că nu călătorești singur ci că ești într-un un grup de prieteni sau cu familia, închirierea unei mașini este mult mai recomandată.

Avionul

Călătoria cu avionul este pentru multe persoane un motiv de stres și îngrijorare. Drumul până la aeroport, așteptarea, îmbarcarea și călătoria în sine te pot stoarce de nervi și de energie. Drumul cu avionul pare scurt și ieftin. În câteva ore ajungi la Paris sau la Londra. În realitate, o călătorie cu avionul durează în total cel puțin 7-8 ore dacă vrei să calculezi timpul petrecut de la și până la aeroport.Ca să ajungi la aeroport ai din nou nevoie de serviciile unei firme de închirieri mașini. Nu prea poți să vii cu mașina personală, nu?

bilete de avion online

Mașina

Trenul e romantic dar scump mai ales dacă ești cu familia. Avionul are un preț decent, e destul de rapid dar te lasă în orașele mari. Tu vrei să ai o vacanță liniștită vizitând puzderia de orașe mici și liniștite care să-ți dea senzația autentică a descoperirii unei țări. Nu dispui de o mașină personală și vrei să-ți duci copiii într-o vacanță de cel puțin două săptămâni. Ce alegi? Mașina e modalitatea perfectă de a călători prin Europa cu familia. Te poți opri când vrei, unde vrei și poți vizita orice obiectiv care îți atrage atenția.

Este închirierea unei mașini o opțiune viabilă?

Închirierea unei mașini nu trebuie să te sperie. Nu costă o avere. Tot ce trebuie să faci este să te informezi foarte bine asupra tuturor regulilor impuse de firmele de închirieri mașini. Dacă respecți regulile, calculezi bine bugetul și ai grijă de mașină poți avea o vacanță perfectă cu familia vizitând Normandia sau cine știe ce alte regiuni pitorești.

Care sunt regulile de bază ale închirierii mașinilor?

Înainte de toate, trebuie să informezi firma de închirieri mașini asupra faptului că vei pleca din țară. Nu poți părăsi România cu o mașină închiriată fără a stabili acest lucru cu cei care îți oferă autoturismul. Vârsta minimă la care poți închiria mașina este în general de 21 de ani iar vechimea permisului tău trebuie să depășească 1 an. Toți șoferii care vor conduce mașina închiriată de tine trebuie trecuți în contract.

Concluzii

Vacanța perfectă este întotdeauna o combinație de relaxare și aventură. Altfel totul ar fi pur și simplu plictisitor. S-ar putea să închiriezi o mașină și să fii foarte mulțumit, acest lucru pot sa-l faci chiar pe inchiriaza-masini-bucuresti.ro. S-ar putea să alegi trenul și să regreți. S-ar putea să alegi avionul și să ai coșmaruri. Totul depinde de atitudinea cu care accepți lucrurile care ți se întâmplă. Alege ce ți se potrivește, planifică totul în amănunt dar lasă loc și aventurii! Neprevăzutele sunt cele care dau savoare vieții! Important e să călătorești!

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.