Vrei la o plimbare cu vaporul?

Chiar daca Galaiul este un oras inconjurat de ape, avand Dunarea la sud, Prutul la est si Siretul la vest, de 20 de ani nu mai avem cum sa ne plimbam cu un vapor  de calatori, pentru ca nu mai avem asa ceva. Mai sunt cateva salupe ce pot fi inchiriate si cam atat.

Sunt foarte multi cei care sunt angajati pe un vas pornind il largul marilor si oceanelor ajungand cat mai departe, insa aceasta experienta aduce cu sine cunoasterea lumii si de care putini au ocazia sa se bucure. Cunoscute astazi sunt vasele de croaziera care sunt ca o lume in miniatura ce traiesc luni intregi pe apa fara resurse externe. Iata ca unii au avut ocazia sa fie angajati pe aceste vase insa nu si-au imaginat niciodata cate avantaje pot avea pe langa un salariu motivant si atragator care, in cateva luni de munca, te poate ajuta sa duci un trai decent un an de zile, mai este si bucuria de a cunoaste noi culturi si noi colturi de lume. Viata personalului de pe vasele de croaziera este una de poveste, ei sunt ca niste motoare umane care fac curatenie, care servesc continuu la mese si baruri, bucatarii care gatesc non-stop trecand multe zile fara ca ei sa vada lumina zilei, toti acestia aduna cu ei o experienta continua si de neuitat.

galati vaporul pentru braila

Cei care cred ca este foarte usor sa muncesti pe un astfel de vas se inseala amarnic, deoarece acolo e o munca perpetua ce nu ia sfarsit decat in momentul in care vasul acosteaza intr-un port unde pasagerii sunt mereu altii si pe care trebuie sa ii multumesti si sa le fii la dispozitie intr-o costumatie bine aranjata si impecabila, cu zambetul pe buze ca la final de calatorie sa poti primi recunostinta lor.  Aceste calatorii nu sunt niste jocuri cu vapoare ci aceasta activitate de pe vas trebuie tratata cu mare seriozitate de fiecare membru al echipajului ca treaba sa decurga in conditii cat mai bune. Odata ce esti primit pe vas ca membru al echipajului, de cele mai multe ori ponesti de jos facand munca cea mai grea si mai solicitanta, insa trebuie sa rezisti ca sa poti avansa din ce in ce mai mult. Insa pentru a fi acceptat trebuie sa stii cateva lucruri importante: sa innoti, sa cunosti cel putin doua limbi straine, sa ai o sanatate de fier ca sa poti face fata calatoriei pe apa timp de doua saptamani fara sa vezi uscatul.

Indiferent cat de mult iti doresti sa ajungi sa muncesti pe un astfel de vas intai trebuie sa fii pregatit pentru un volum mare de munca mai bine de 18 ore pe zi, ceea ce nu suna deloc incurajator si deloc usor de indeplinit pentru toti. De aceea trebuie sa fii sigur daca poti fi pregatit sa infrunti aceste piedici atunci cand vrei sa faci parte din echipajul unui vas de croaziera, pentru ca risti sa pierzi mai mult incercand sa vezi cum e fara sa poti continua. Insa odata ce ai reusit sa treci peste perioada cea mai grea in care esti incercat si in care dovedesti ca ai puterea sa mergi mai departe ai toate sansele sa avansezi si in felul acesta sa iti castigi un loc in care, dupa o munca intensa, sa ai parte de ceva mai multa relaxare, dar acest lucru depinde in mare parte de echipajul de bord care coordoneaza intreaga activitate a celor ce muncesc ca si angajati pe vas. In ciuda tuturor neajunsurilor pe care le poti avea la locul de munca, sa lucrezi pe un vas de croaziera este o advarata aventura care ramane in mintea ta ca o experienta de viata!

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.