Vrei sa se uneasca Moldova cu Romania

Ati auzit de Republica Moldova? Bucata aia de Romanie de demult.

Sunt multi romani care si-ar dori unirea insa sunt foarte discreti. Pe de alta parte, sunt multi romani care spun ca si asa avem o economie slaba, ca daca ne-am uni asta ne-ar trage in jos si mai mult si tot felul de alte povesti.

Acum, psihologic vorbind, sa spunem ca ai avut un frate sau o sora, sau o mama sau un tata care ti-au fost luati de langa tine cand inca erai mic si nu stiai prea multe.

Acum esti mare. Si nu esti nici foarte bogat, nu o duci prea bine dar descoperi adresa unde locuieste fratele, sora, mama sau tatal.

Ce faci?

Nu alergi la ei de teama ca va trebui sa imparti coltul de paine?

Unirea cu Romania

De ce nu e in Romania bine? De ce avem familii disfunctionale, oameni traumatizati? De ce nu avem lideri adevarati? Uite de aia. Pentru ca ne-am abandonat un membru al familiei si am fi in stare sa ne vindem intre noi in continuare.

Cine sa aiba incredere in noi daca intre noi ne tratam astfel? De aia suntem codasii europei si nu suntem respectati. Pentru ca suntem ca si o familie in care parintele bea, sparge toti banii isi bate copiii si apoi isi pune costumul pe el la sedinta de pe scara blocului incercand sa se dea un om adevarat. Nu pacalim pe nimeni.

Un urias pas catre demnitatea noastra ca natiune si ca si indivizi, un prim pas spre vindecare noastra ar fi lupta imediata si neobosita pana la Unire.

Nu avem control asupra economiei mondiale, economia noastra este praf, de industrie nu se mai poate vorbi, de ras ne-am facut bine in Europa. Nu exista forta din exterior care sa poata opri unirea unei familii. Si asta pleaca de la fiecare dintre noi, nu de la politicieni.

Oricum nu ne e usor, dar macar sa fim o familie unita, asta sta in puterea noastra, si doar a noastra.

sursa: Pera Novacovici

CATALIN BOTEZATU - magazin oficial
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.